Aankoopmakelaar

Aankoopmakelaar noodzakelijk of niet?

Dat een aankoopmakelaar noodzakelijk is bij de aankoop van een woning, is niet waar. Heb je alle tijd om een woning te zoeken, kan je goed onderhandelen en ben je juridisch, financieel en bouwkundig onderlegd, dan zou je de aankoop van een huis prima zonder aankoopmakelaar kunnen regelen.
Maar vaak ontbreekt het aan één of meerdere van bovenstaande eigenschappen. In dat geval is het zeker verstandig om een aankoopmakelaar in de arm te nemen, waarmee je de kans vergroot om je droomhuis te vinden.

Wanneer je kiest voor Fred de Bas Makelaardij als aankoopmakelaar, dan ben je vaak al voor Funda uit op de hoogte over het woningaanbod dat aansluit bij jouw wensen. Bij de bezichtigingen kijken we kritisch naar de bouwkundige staat en eventuele verborgen gebreken, onderhandelen we scherp en zonder emotie met de verkoopmakelaar en bij koop spitten we het koopcontract grondig door.

Wanneer we geen woning voor je kunnen vinden, betaal je ook niets. No cure no pay.

Stappenplan richting aankoop van jouw droomhuis.

1. Kennismaken en luisteren naar je wensen

Tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek voor de aankoop van een woning luisteren we eerst naar je wensen en plannen, waarna we uitleggen wat we voor je kunnen betekenen. Wanneer je besluit ons opdracht te geven als aankoopmakelaar, stellen we een zoekprofiel op en gaan we direct voor je op zoek.

2. Nieuwste aanbod en bezichtigingen

Vaak voor Funda uit zijn wij, en jij dus ook, al op de hoogte van welke huizen er in de verkoop komen. Zit er iets bij wat bij je wensen aansluit, plannen we een eerste bezichtiging voor je in. Je krijgt advies van ons over bijvoorbeeld de bouwkundige staat en de eventuele meerwaarde of ruimte die te creëren is.

3. Onderhandelingen

Besluit je om voor de woning te gaan dan vragen wij alle benodigde stukken op zoals koopakte, kadastrale gegevens, bestemmingsplan e.d. Nu is het moment aangebroken van de onderhandelingen. We adviseren je over een openingsbod en starten de onderhandeling met de verkoopmakelaar over de prijs en de voorwaarden. Uiteraard betrekken we je volledig in dit proces.

4. Koopovereenkomst en financiering

Als de prijs, opleverdatum en eventueel ontbindende voorwaarden door de verkoper zijn geaccepteerd, dan is er overeenstemming. Wij controleren de door de verkopende makelaar opgestelde koopovereenkomst, deze kan dan door alle partijen (eventueel digitaal) worden ondertekend. Wanneer je een voorbehoud tot financiering hebt, is het nu wachten tot deze rond is.

5. Eigendomsoverdracht

Wanneer de hypotheek is geregeld, de ontbindende voorwaarden niet meer van toepassing zijn en de bedenktijd is verstreken, is de koop definitief. De notaris stuurt een concept van de eigendomsakte en deze nemen we samen door. Voordat we naar de notaris gaan, inspecteren we samen de woning of deze nog in de afgesproken staat is. Bij de notaris gaan we nu de akte van levering tekenen en staat de woning op jouw naam!

6. Verhuizen en genieten

Nu kan je de woning gaan inrichten en kan je gaan genieten van je droomhuis. Uiteraard blijven wij voor je klaar staan voor je vragen.

Neem contact op

Aankoopmakelaar Amersfoort
Aankoopmakelaar Amersfoort Fred de Bas