Goed nieuws voor huizenkopers! Onlangs verscheen een artikel van ons in de Stad Amersfoort. In dit artikel delen wij dat er positieve ontwikkelingen gaande zijn op de huizenmarkt. Het is een gunstige tijd om een huis te kopen en ik wil jullie graag informeren over de redenen waarom.

Zo is de gemiddelde verkoopprijs is het eerste kwartaal van 2023 een paar procent gedaald in vergelijking met het vierde kwartaal van 2022. Het woningaanbod is in een tijdsbestek van een jaar zo goed als verdubbeld. Ondanks de lagere verkoopprijs, die gunstig is voor kopers, staan de hogere lasten met betrekking tot hypotheekrentes hier tegenover. We zien vooral dat starters hierdoor moeite hebben met het koppen van een huis.

Verder zien we dat de nieuwbouw vaak stil komt te liggen door de hogere kosten van de bouwmaterialen en het personeel. Hierdoor wordt het woningtekort groter en blijft de druk op de markt van de bestaande woningen stijgen.

Desondanks zien we de zon dus ook doorbreken. De trend van de stijgende lijn voor huizenprijzen is inmiddels doorbroken. Er blijft door genoemde redenen krapte op de woningmarkt maar er komen wel steeds meer huizen te koop. Het tegen elkaar opbieden vindt ook steeds minder vaak plaats. Daar liggen dus de kansen voor de kopers van huizen.

Een aankoopmakelaar kan helpen bij het aanschaffen van een huis. De kans wordt door het inzetten van zo’n makelaar vergroot. Een aankoopmakelaar heeft kennis dat een droomhuis op kan leveren. Ook voorkomt hij of zij dat je te veel gaat betalen voor een huis. Verder ontzorgt een aankoopmakelaar je ook in het juridische gedeelte.

Bij Fred de Bas Makelaardij helpen wij graag met het vinden van jullie droomhuis. Onze expertise en kennis van de lokale huizenmarkt zorgen ervoor dat jullie optimaal kunnen profiteren van de positieve ontwikkelingen. Ons grote netwerk levert ons binnen twee maanden al resultaat op, vaak al voordat het huis te vinden is op Funda. We werken hierbij op basis van ‘no cure, no pay’. Er hoeft dus niets betaald te worden als er geen resultaat is. Betalen doet u achteraf.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen zorgen we ervoor dat jullie de juiste keuzes maken en volop kunnen genieten van jullie nieuwe woning.