De woningmarkt is momenteel krap en het vinden van een geschikte woning is niet eenvoudig. Gelukkig kan een aankoopmakelaar helpen om de kansen op succes te vergroten. Fred de Bas, een makelaar in en om Amersfoort, weet hoe hij zijn klanten kan helpen om de juiste woning te vinden.

Volgens De Bas is de waarde van een huidige woning medebepalend voor het budget waarmee naar een nieuwe woning kan worden gezocht. In deze tijd is er vaak meer overwaarde in de bestaande woning dan wordt gedacht en dit biedt nieuwe perspectieven. Financieel advies is nodig om het budget te bepalen en een aankoopmakelaar kan helpen bij het bepalen van de waarde van de woning en het vaststellen van het budget. Door dit inzicht kan er snel een bod worden uitgebracht, omdat de financiële basis al bekend is.

Bekendheid met de lokale markt is een ander voordeel van het werken met een aankoopmakelaar. Een lokale aankoopmakelaar kent de markt en weet vaak welke huizen te koop komen en kan snel contact maken via de juiste wegen. Hoewel een aankoopmakelaar geld kost, kan het uiteindelijk ook geld opleveren. De aankoopmakelaar onderhandelt namelijk over de voorwaarden en de prijs, waardoor je niet meer betaalt dan nodig is. Daarnaast weet de verkopende partij dat er serieus wordt gezocht en dat geeft een vertrouwde basis voor verdere gesprekken.

Het bepalen van de juiste onderhandelingsstrategie is makkelijker met een aankoopmakelaar dan wanneer je als leek alleen staat voor zo’n belangrijke beslissing. Een lokale aankoopmakelaar kan ook alles vertellen over de omgeving en toekomstige buurt, waardoor je veel meer informatie krijgt dan alleen hulp bij de werkelijke koop.

Vooraf vaststellen welke concessies je wilt doen kan helpen bij de aankoop. Het vinden van een woning die voldoet aan al je wensen is namelijk onrealistisch. Het is daarom goed om je een beeld te vormen van de nieuwe situatie en een prioriteitenlijstje te maken. Een lijstje dat zich niet beperkt tot een nieuwe keuken of badkamer, maar dat met een aankoopmakelaar op maat kan worden gemaakt. Het bezichtigen van veel huizen kan ook helpen om te voorkomen dat je te veel ongewenste concessies doet.

Bij Fred de Bas Makelaardij kun je terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek om snel inzicht te krijgen in de begeleiding bij aan- of verkoop van je woning. Bij een belangrijke beslissing ga je namelijk niet over één nacht ijs.

Artikel uit De Stad Amersfoort