Fred de Bas Makelaardij meldt dat de huizenprijzen in Amersfoort in het derde kwartaal van 2021 zijn gedaald. Dit is in tegenstelling tot de stijgende trend van de afgelopen jaren. De daling is slechts licht, namelijk 0,2 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Desalniettemin is het opmerkelijk omdat de huizenprijzen in Amersfoort de afgelopen jaren voornamelijk zijn gestegen. Het is volgens de makelaardij nog te vroeg om te zeggen of dit het begin is van een dalende trend.

De daling van de huizenprijzen kan worden toegeschreven aan de afnemende vraag en het groeiende aanbod van huizen in de regio Amersfoort. Veel mensen zijn door de coronapandemie gaan nadenken over hun woonwensen en zijn op zoek naar ruimere woningen in groenere gebieden buiten de stad. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aanbod van huizen in de regio Amersfoort is toegenomen, terwijl de vraag is afgenomen.

Fred de Bas Makelaardij benadrukt echter dat het nog steeds een goede tijd is om een huis te kopen of verkopen in Amersfoort. De huizenprijzen zijn nog steeds hoog en de vraag blijft groot, ondanks de lichte daling. De makelaardij adviseert potentiële kopers om niet te lang te wachten, omdat de prijzen naar verwachting op de lange termijn zullen blijven stijgen.

De Bas wijst er ook op dat de huizenmarkt in Amersfoort nog steeds erg competitief is, vooral voor huizen in populaire wijken en prijsklassen. Potentiële kopers moeten daarom goed voorbereid zijn en snel handelen als ze een huis willen kopen.

Al met al lijkt de huizenmarkt in Amersfoort zich te stabiliseren na jaren van sterke groei. De lichte daling van de huizenprijzen in het derde kwartaal van 2021 kan een teken zijn van verdere veranderingen op de huizenmarkt in de regio Amersfoort. Fred de Bas Makelaardij zal de ontwikkelingen nauwlettend blijven volgen en klanten adviseren over de beste stappen om te nemen bij het kopen of verkopen van een huis in de regio Amersfoort.

Artikel uit De Stad Amersfoort