In de serie “Ondernemer in beeld” van de lokale krant De Stad Amersfoort wordt deze keer Fred de Bas geïnterviewd. Fred de Bas Makelaardij staat bekend om zijn persoonlijke en transparante aanpak. In het interview vertelt hij over de uitdagingen van het ondernemerschap en hoe hij zich onderscheidt van andere makelaars.

Als ondernemer is Fred de Bas altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om zijn bedrijf te verbeteren. Hij hecht veel waarde aan persoonlijk contact met zijn klanten en wil graag dat zij zich op hun gemak voelen tijdens het proces van kopen of verkopen van een huis. Volgens Fred is het belangrijk om als makelaar transparant te zijn over de prijzen en kosten, zodat klanten weten waar ze aan toe zijn. Dit schept vertrouwen en zorgt voor een goede relatie tussen makelaar en klant.

Een andere manier waarop Fred zich onderscheidt van andere makelaars is door zich te specialiseren in bepaalde gebieden en doelgroepen. Zo heeft hij veel ervaring met het verkopen van woningen in de binnenstad van Amersfoort en richt hij zich op mensen die op zoek zijn naar een specifiek type woning, zoals monumentale panden. Door zijn expertise op deze gebieden kan hij zijn klanten beter adviseren en een betere service bieden.

Naast zijn werk als makelaar heeft Fred de Bas ook een duidelijke visie op de woningmarkt in Amersfoort. Volgens hem is er nog steeds veel vraag naar woningen in de stad, maar is het aanbod beperkt. Dit zorgt ervoor dat de prijzen hoog blijven en dat het lastig is voor starters om een woning te vinden. Fred ziet echter ook kansen voor de toekomst, bijvoorbeeld door meer aandacht te besteden aan duurzaamheid en het bouwen van nieuwe woningen.

Tot slot geeft Fred in het interview ook nog een aantal handige tips voor mensen die hun huis willen verkopen. Zo raadt hij aan om het huis goed op te ruimen en te zorgen voor een neutrale uitstraling, zodat potentiële kopers zich beter kunnen voorstellen hoe het is om in het huis te wonen. Ook benadrukt hij het belang van goede foto’s en een goede presentatie op internet, omdat dit vaak het eerste contactmoment is tussen koper en verkoper.

Al met al biedt het interview met Fred de Bas een interessante kijk op het ondernemerschap in de makelaardij en de ontwikkelingen op de woningmarkt in Amersfoort. Zijn persoonlijke en transparante aanpak zorgt voor tevreden klanten en laat zien dat het loont om je als ondernemer te specialiseren en te blijven vernieuwen.

Door Arnoud J Spaaij

Artikel uit De Stad Amersfoort